Ekonomi

TOKİ’den konut ve işyeri alanlara yüzde 25 indirim kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “TOKİ’den konut ve iş yeri satın alan vatandaşlar, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 indirimden yararlanabilecekler.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla satın alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 indirim kampanyası düzenlediklerini canlı yayınında duyurdu. . TOKİ’den konut ve işyeri satın alan ve 2022 yılı Haziran ayı sonuna kadar geri ödemeleri başlayan kişiler, Bakan Özhaseki’nin açıkladığı yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilecek. Alıcılar, borç bakiyesinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.

Kampanya 21 Eylül’de başlayacak

Borcun tamamını ödeyemeyen alıcılar, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemede yüzde 25 indirim kampanyasından kısmen yararlanabilecek. Konut ve işyeri alıcıları, borç kapatma tarihine göre hesaplanacak borç bakiyelerini 21 Eylül – 19 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında satış işlemini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecek. Yüzde 25 indirim kampanyası başlayacak. 21 Eylül’de ve 19 Ekim’de sona erecek.

Borçlarını kapatmak isteyenler aracı bankadan konut kredisi kullanabilirler.

Alıcıların öncelikle başvuru tarihi itibariyle borcunun ödendiği aya ait taksit ödemelerini yapmaları gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun bulunmaması şartı da bulunmaktadır. Kampanyaya dahil olan konut ve işyeri alıcıları, borçlarını ödeyerek söz konusu indirimden yararlanabilecek ve Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

Kampanya tarihinden sonra indirim geçerli olmayacaktır.

Kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde söz konusu indirim oranından faydalanılması mümkün olmayacaktır. Taksit süresi 12 ve daha az kalan konut ve işyeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu